Vår egen gröna produktion

Med ett tydligt fokus på miljö, ren energi och de bästa råvarorna på marknaden producerar vi ett brett utbud av högkvalitativa inkontinensprodukter, barnblöjor, hushållsartiklar och absorberande produkter från våra produktionsanläggningar i Danmark, Sverige och Frankrike.

Tack vare vår egen produktion får du som kund flera fördelar. Med mer än 30 produktionslinjer slipper vi alla extrakostnader för dyra mellanhänder. Istället kan vi erbjuda våra kunder rätt produkt till bästa pris.

Vår egen produktion ger oss fördjupad kunskap om våra produkter, så att vi kan guida dig att hitta rätt produkt för just dina behov. Samtidigt är vi flexibla för dina behov och kan snabbt anpassa våra produktionslinjer för att tillverka skräddarsydda produkter inom vissa sortiment.

Hållbara produkter tillverkade i en hållbar produktion  

Vi tror att det första steget i att kunna erbjuda hållbara produkter är att bedriva en ansvarsfull produktion. Varje produkt som lämnar ABENAs fabriker är tillverkad med hållbarhet i åtanke – eftersom vi bryr oss om vårt miljöavtryck och att ge våra produkter en ren början på sin livscykel.

Vi har gjort det till vårt uppdrag att bevara miljön och att minimera vår påverkan på naturen i varje steg – från råmaterial, tillverkning och användning till återvinning och kassering.

Många års dedikerat arbete för att minimera vår miljöpåverkan innebär att våra produktionsanläggningar idag enbart drivs med förnybar energi. Våra produkter har också varit certifierade med det nordiska Svanenmärket i över 25 år.

Vår produktion idag:

• drivs av 100 % förnybar energi

• minskar CO2 -utsläppen

• optimerar användningen av råvaror

• minskar avfallsproduktionen

• säkerställer en hållbar utveckling

En grön dansk produktionsanläggning 

På vår produktionsanläggning i Aabenraa i Danmark produceras det dagligen mer än 4 miljoner inkontinensprodukter och barnblöjor.

Att driva en ansvarsfull fabrik innebär att vi hela tiden strävar efter att minimera vårt miljöavtryck, minska koldioxidutsläppen och göra ännu bättre ifrån oss. Vårt långsiktiga arbete med att optimera våra produktionsanläggningar enligt internationellt erkända standarder innebär att:

• vår produktion drivs till 100 % av vindkraft

• vi siktar på att minska koldioxidutsläppen med 70 % till 2030

• 87,7 % av vårt avfall återvanns 2019

Läs mer om vårt arbete med att bevara miljön.

Våra produktionsanläggningar 

Vi producerar miljontals produkter varje dag i våra toppmoderna produktionsanläggningar i Danmark, Sverige och Frankrike. För att snabbt kunna svara på dina önskemål investerar vi kontinuerligt i de senaste högteknologiska produktionslinjerna och maskinerna och de är därför bland de mest tekniskt avancerade och automatiserade som finns. Det gör att vi kan upprätthålla en innovativ, smidig och effektiv produktionsmiljö. Mycket av vår dagliga tillverkningsprocess är automatiserad och robotstyrd och våra produktionslinjer är helt integrerade med våra lager. Liksom i vår egen produktion i Danmark, använder alla ABENAs dotterbolag endast de bästa råvarorna av hög kvalitet för tillverkning av ABENA-produkter.

Danmark: ABENA Produktion A/S 

Sedan början av 1980-talet och än idag sker vår produktion av inkontinensprodukter och barnblöjor i vår produktionsanläggning i Aabenraa, Danmark. Mer än 1 miljard produkter produceras varje år i 13 produktionslinjer och här är det ABENA-produkter som Bambo Nature, ABENA Nova och ABENA Light som ser dagens ljus. 

Vår danska produktion är certifierad enligt 16 olika märkningssystem som sträcker sig från kvalitet, energi- och miljöhantering till medicintekniska produkter, socialt ansvar och många fler. 

Läs mer om våra certifieringar.

Danmark: Rul-let A/S

Rul-let är ABENAs produktionsanläggning för livsmedelsförpackningar till privata och professionella kök och ligger i Aabenraa i Danmark. Här tillverkas högkvalitativt bakplåtspapper, smörgåspapper, aluminiumfolie och plastfolie i nio produktionslinjer. Produktionen drivs till 100 % av vindkraft.

Sverige: ABENA AB, Kisa

På ABENA ABs produktionsanläggning i Kisa i Östergötland har det producerats hälso- och sjukvårdsprodukter sedan 1984. Idag ansvarar vi för vår egen produktion av: 

• Skyddslakan av standardtyp, för användning som bäddskydd vid inkontinens, på undersökningsbritsar, i ambulanser eller på operationsbord på sjukhus

• Haklappar med knyt- eller tejpfästning, utformade för att ge ett hygieniskt skydd mot mat- och vätskestänk

• Tvättlappar, tvättvantar och handdukar, tillverkade av mjuk airlaid eller tissue. Idealiska och hygieniska för patientvård, rengöring och torkning samt för allmänna torkningsändamål

Totalt har anläggningen 17 konverteringslinjer med produktion dygnet runt och drivs helt på energi från förnyelsebara källor. Varje år producerar vi mer än 1,8 miljarder tvättlappar, 182 miljoner haklappar, 180 miljoner tvättvantar samt 18 miljoner skyddslakan, både i varumärkena ABENA och Finess.

Frankrike: ABENA-Frantex 

ABENA-Frantex, med säte i Nogent sur Oise norr om Paris, drivs till 100 % av vattenkraft och producerar engångsunderläggen Abri-Soft. Underläggen har ett spärrskikt av PE (polyeten), fluff, superabsorbent (SAP) och en yta av nonwoven-material. De används som bäddskydd mot inkontinens på äldreboenden och sjukhus och som underlägg på undersökningsbänkar och stolar, m.m.

135 miljoner produkter lämnar vår franska produktionsanläggning varje år, som sträcker sig över två produktionslinjer och distribution från två lager.

 

Kontakta oss

Läs mer om...

Hållbarhet och CSR på ABENA

För oss betyder hållbarhet och samhällsansvar ett tydligt fokus på hög kvalitet, vårt gemensamma sociala ansvar och vår miljö. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla innovativa lösningar som driver en positiv förändring för naturen, samhället och våra medarbetare. 

Läs mer

ABENA och miljön

Alla pratar om miljön – men vi har gjort det till vårt uppdrag att agera och göra allt vi kan för att värna om miljön. Varje aspekt av vår verksamhet granskas för att minska vår miljöpåverkan så mycket som möjligt. Med ABENA som partner gör du en insats för att bli snällare mot naturen – och det är en insats som du kan dokumentera.

Läs mer

Socialt ansvar

Vi arbetar målinriktat för att skapa en rättvis och inkluderande arbetsplats, så att vi kan erbjuda våra kunder den bästa servicen och den bästa lösningen. Arbetet borde vara kul och vi strävar efter att göra våra medarbetare redo att göra det lilla extra för att möta våra kunder med motivation, hjälpsamhet och kompetens.

Läs mer

Våra åtaganden till 2030

Vi vill bevisa att det är möjligt att påverka vår försörjningskedja i positiv riktning utan att äventyra miljön, kvaliteten eller vårt sociala ansvar. Hållbarhet är inget nytt för oss. I över 30 år har vi arbetat målmedvetet för att forma en bättre framtid - och vårt arbete fortsätter.

Läs mer

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

Vi är redo att hjälpa dig med dina frågor.
Jag behöver hjälp 

Kontakta en specialist

Om du behöver råd eller expertkunskap.
Jag behöver råd 

Nyhetsbrev

Registrera dig för att få råd, bra erbjudanden och mycket mer. 
Registrera mig 

Ny kund

Kontakta oss om du inte har ett konto hos oss.
Ansök om konto