Vår egen gröna produktion

Med ett tydligt fokus på miljö, ren energi och de bästa råvarorna på marknaden producerar vi ett brett utbud av högkvalitativa inkontinensprodukter, barnblöjor och absorberande produkter från våra produktionsanläggningar i Danmark, Sverige och Frankrike.

Tack vare vår egen produktion får du som kund flera fördelar. Med mer än 30 produktionslinjer slipper vi alla extrakostnader för dyra mellanhänder. Istället kan vi erbjuda våra kunder rätt produkt till bästa pris.

Vår egen produktion ger oss fördjupad kunskap om våra produkter, så att vi kan guida dig att hitta rätt produkt för just dina behov. Samtidigt är vi flexibla för dina behov och kan snabbt anpassa våra produktionslinjer för att tillverka skräddarsydda produkter inom sortimentet bäddskydd.

  • Drivs av 100% förnybar energi.
  • Minska CO2 -utsläppen.
  • Optimera användningen av råvaror.
  • Minska avfallsproduktionen.
  • Säkerställa en hållbar utveckling.

Hållbara produkter tillverkade i en hållbar produktion  

Många års dedikerat arbete för att minska vår miljöpåverkan innebär att våra produktionsanläggningar idag enbart drivs med förnybar energi. På så vis får produkterna en så ren start som möjligt på sin livscykel. Vi är så att säga födda med ett grönt samvete och våra produkter har varit certifierade med det nordiska Svanenmärket i mer än 25 år.

Att driva en grön produktion innebär ett kontinuerligt arbete med att minimera vår miljöpåverkan och minska koldioxidutsläpp på våra högst avancerade maskiner, som i sig säkerställer minimal total energiförbrukning.

Kontakta oss.

En grön dansk produktionsanläggning 

Vi fortsätter att arbeta med energioptimering och strävar alltid efter att göra ännu bättre ifrån oss. Mycket arbete läggs också på att minimera vårt avfall och återanvända material så mycket vi kan. 

På vår produktionsanläggning i Danmark produceras mer än 4 miljoner inkontinensprodukter och barnblöjor dagligen. 

  • Vår produktion drivs till 100% av vindkraft.
  • CO2-utsläpp har minskat med 46%* sedan 2009.
  • 86% av vårt avfall återvanns 2018.  
  • Vi är ISO50001-certifierade och arbetar aktivt med energioptimering.
Läs mer om vårt arbete med att bevara miljön.

Våra produktionsanläggningar 

Vi producerar miljontals produkter varje dag i våra toppmoderna produktionsanläggningar i Danmark, Sverige och Frankrike. För att snabbt kunna svara på dina önskemål investerar vi kontinuerligt i de senaste högteknologiska produktionslinjerna och maskinerna, och de är därför bland de mest tekniskt avancerade och automatiserade som finns. Det gör att vi kan upprätthålla en innovativ, smidig och effektiv produktionsmiljö. Vår dagliga tillverkningsprocess är automatiserad och robotstyrd, och våra produktionslinjer är helt integrerade med våra lager.  

Danmark: ABENA Produktion A/S 

Sedan början av 1980-talet och än idag sker vår produktion av inkontinensprodukter och barnblöjor i vår produktionsanläggning i Aabenraa, Danmark. Mer än 1 miljard produkter produceras varje år i 14 produktionslinjer och här är det ABENA-produkter som Bambo Nature, ABENA Nova och ABENA Light som ser dagens ljus. 

Vår produktion är certifierad enligt 16 olika märkningssystem som sträcker sig från kvalitet, energi- och miljöhantering till medicintekniska produkter, socialt ansvar och många fler. 

Läs mer om våra certifieringar.

Sverige: Finess Hygiene AB  

Finess Hygiene är ett svenskt företag med säte i Kisa. Finess har varit en del av ABENA-koncernen sedan 1999 och ägs i dag av ABENA. Sedan 1984 har produktionsanläggningen i Kisa producerat hälso- och sjukvårdsprodukter, och ansvarar idag för vår egen produktion av engångslakan, tvättlappar, handdukar, tvättvantar och haklappar med nackband och tejpfästning. 

Förstärkta skyddslakan Abri-Bed av standardtyp för bäddskydd, undersökningsbritsar i ambulanser och operationsbord på sjukhus. Haklappar för vuxna, med eller utan fickor, som är utformade för att ge hygieniskt skydd och absorption under måltider.

Tvättlappar och handdukar tillverkade av airlaid eller tissue, som är utformade för patientvård, rengöring och torkning. Även lämpliga för allmänna torkningsändamål.  

Varje år produceras mer än 1 miljard våtservetter och 110 miljoner haklappar som en del av 21 produktionslinjer, och vår svenska produktion drivs dessutom helt av vattenkraft. 

Frankrike: ABENA-Frantex 

ABENA-Frantex är ett franskt företag med säte i Nogent sur Oise, norr om Paris. ABENA-Frantex har varit en del av ABENA-koncernen sedan 1992, men har producerat absorberande underlägg för ABENA-koncernen sedan 1984.  

ABENA-Frantex producerar engångsunderlägg med ett spärrskikt av PE (polyeten), fluff, superabsorbent (SAP) och en yta av nonwoven-material. ABENA-Frantex investerade nyligen i en innovativ, högteknologisk maskin som kan producera omkring 500 000 enheter dagligen.  

Underläggen Abri-Soft används som bäddskydd på äldreboenden och sjukhus och som underlägg på undersökningsbänkar och stolar med mera. Liksom vår egen produktion i Danmark använder våra dotterbolag endast de bästa råvarorna av hög kvalitet för tillverkning av ABENA-produkter.
Kontakta oss

 
*CO2-utsläpp omfattar förbrukning av elektricitet, gas och olja. Beräkningar av kilowattimmar (kWh) el till kilogram (kg) CO2  baseras på danska Energinets miljödeklaration. Beräkningar från liter (l) olja och kilogram (kg) gas till kilogram (kg) CO2 baseras på danska Energistyrelsens standarder för värmevärden och utsläppsfaktorer.

Läs mer om...

Hållbarhet och CSR på ABENA

För oss betyder hållbarhet och samhällsansvar ett tydligt fokus på hög kvalitet, vårt gemensamma sociala ansvar och vår miljö. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla innovativa lösningar som driver en positiv förändring för naturen, samhället och våra medarbetare. 

Läs mer

ABENA och miljön

Alla pratar om miljön – men vi har gjort det till vårt uppdrag att agera och göra allt vi kan för att värna om miljön. Varje aspekt av vår verksamhet granskas för att minska vår miljöpåverkan så mycket som möjligt. Med ABENA som partner gör du en insats för att bli snällare mot naturen – och det är en insats som du kan dokumentera.

Läs mer

Socialt ansvar

Vi arbetar målinriktat för att skapa en rättvis och inkluderande arbetsplats, så att vi kan erbjuda våra kunder den bästa servicen och den bästa lösningen. Arbetet borde vara kul och vi strävar efter att göra våra medarbetare redo att göra det lilla extra för att möta våra kunder med motivation, hjälpsamhet och kompetens.

Läs mer

Våra åtaganden till 2030

Vi vill bevisa att det är möjligt att påverka vår försörjningskedja i positiv riktning utan att äventyra miljön, kvaliteten eller vårt sociala ansvar. Hållbarhet är inget nytt för oss. I över 30 år har vi arbetat målmedvetet för att forma en bättre framtid - och vårt arbete fortsätter.

Läs mer