Svanenmärkt kaffebägare

ABENA Sverige introducerar nu en Svanenmärkt bägare. De nya bägarna ger konsumenterna möjlighet att dricka kaffe i bägare som lever upp till tuffa miljö- och kemikaliekrav.

Varför just kaffebägare?

Abena har många års erfarenhet av att skapa skräddarsydda och hållbara produktlösningar. Lösningar som kan hjälpa kunder världen över att arbeta mer miljövänligt. Inom Engångs- och cateringmarknaden ser Abena en stor möjlighet att kunna hjälpa sina kunder, och därmed konsumenter, att minska både

CO2-utsläpp och mängden plastsopor. Miljövänliga engångsprodukter och-förpackningar till livsmedel har på allvar kommit i fokus.

Dessutom får de Svanenmärkta kaffebägarna inte innehålla återvunnet material som kan innehålla kemikalierester. Det får inte heller vara tillsatt skadliga kemikalier som till exempel fluorerade ämnen och ftalater i kaffebägarna.

”Vi kan se att tendensen hos konsumenter är att fler och fler efterfrågar miljövänliga produkter, särskilt när det gäller mat”, säger Kasper Haick Lundsgaard, Global Categorgy Manager hos Abena. ”Det räcker inte längre att maten är hållbar och ekologisk, utan den får också gärna vara lättillgänglig i form av färdigmat och fastfood, och folk tittar också på om förpackningen belastar miljön när de ska göra sig av med den.”

Produktöversikt

Tuffa miljökrav

Det är full spårbarhet på alla resurser och material i Abenas nya kaffebägare, och utöver att vara Svanenmärkt kommer råmaterialen dessutom från hållbart skogsbruk. Det betyder att materialen hela tiden är under noggrann kontroll och ska leva upp till internationella standarder. Både i förhållande till återanvändningsmöjligheter, hantering av vatten- och skogsresurser samt socialt ansvar.

Fakta om den nya Svanenmärkta bägaren:

  • Tål temperaturer upp till 100°C.
  • Producerat av råvara från Skandinavien.
  • Full spårbarhet av alla resurser, råvara och produktion.

Svanenmärket är ett miljömärkningssystem som bidrar till hållbar konsumtion och produktion. Det är en av världens tuffaste och mest erkända miljöcertifieringar. Syftet med det nordiska miljömärket Svanen är att minska produkternas totala avtryck på miljön, klimatet och vår allmänna hälsa.

Fakta om Svanens krav på Engångsartiklar för mat:

  • Innehåller en hög andel förnybara råvaror.
  • Träråvarorna skall kunna fastställas och vara certifierade.
  • Förbud mot återvunnet papper.
  • Miljö- och hälsoegenskaper hos lim och färgämnen.
  • Förbud mot fluorföreningar, PVC, ftalater, parfymer och smakämnen.
Låt oss vägleda dig

Kunskap från våra egna experter

Vi vill hjälpa dig på bästa sätt. I vårt kunskapscenter kan du hitta fördjupade artiklar inom en mängd spännande ämnen.

Över 20 år med det nordiska Svanenmärket

Det nordiska Svanenmärket är det officiella nordiska miljömärket. När ABENA år 1998 certifierades med det nordiska Svanenmärket var det första gången någonsin som det mycket eftertraktade miljömärket tilldelades barnblöjor. Två år därefter var ABENA även först med att få det nordiska Svanenmärket för inkontinensprodukter. 

Läs mer

EU-direktiv för engångsartiklar i plast

Troligen har du redan hört talas om EU-direktivet för engångsartiklar i plast. Men vad innebär det för dig och ditt företag? Vi hjälper dig få lite mer klarhet i frågorna.

Läs mer

Gå med i den hållbara vågen – välj miljövänliga serveringsprodukter

Miljömärkningar och certifikat visar vägen. Det kan vara svårt att orientera sig i alla valmöjligheter som finns när du ska duka bordet med miljövänliga produkter. Att välja produkter med internationellt erkända miljömärkningar och certifieringar är alltid en bra start.

Läs mer

Alternativ till plast

Egenskaper hos alternativa material. Med den pågående debatten om plast söker många konsumenter efter alternativa material. Men vilka alternativ finns det? Och vilka är för- och nackdelarna med de olika materialen? 

Läs mer