Vi välkomnar vår nya kollega

Med stor glädje introducerar vi Maria Somvall, som sedan februari 2024 arbetar hos oss på ABENA som Global Account Manager.

Hej Maria! Var har du gjort innan du började på ABENA?

- Jag kommer senast från Absorbest AB, som bl.a. tillverkar superabsorberande produkter för ökad hygien och effektivitet i operationssalar. Jag ansvarade för försäljningen, som görs genom partners ute i världen, inom just det området.

Hur känner du inför din nya roll hos oss och vilka förväntningar har du på företaget?

- Mina nya kollegor delar generöst med sig av sin kunskap och jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter och vara med och utveckla försäljningen inom ABENA. Jag är särskilt glad över att komma till ett företag med så stort hållbarhetsfokus.   

Utöver att lära känna dig professionellt vill vi gärna veta vem du är på ett personligt plan! Vad tycker du om att göra på din fritid?

- Jag är aktiv i min hembygds lokala idrottsklubb, både som arrangör av event och idrottsutövare. Jag är mest stolt över mina medaljer från en handfull Ironman 70.3, en långdistans triathlontävling som består av 1,9 km simning, 90 km cykling och 21,1 km löpning, vilket totalt utgör en sträcka på 70,3 miles (113 km).

Vi är mycket stolta över att ha Maria i vårt team, och hennes erfarenhet och kompetens kommer vara en stor tillgång både för oss och våra globala kunder.

Varmt välkommen till ABENA!