Restaurang, catering & livsmedel

Vi fokuserar på att göra din arbetsdag enkel och mindre resurskrävande. Vårt team av experter är redo att hjälpa dig med råd om miljövänliga serveringsprodukter, livsmedelssäkerhet, dokumentation, alternativ till plast och mycket mer. 

Livsmedelsindustri

En värld av lösningar anpassade för din verksamhet. Hos ABENA kan du köpa allt du behöver på ett ställe! 

Läs mer

Gå med i den hållbara vågen – välj miljövänliga serveringsprodukter

Miljömärkningar och certifikat visar vägen. Det kan vara svårt att orientera sig i alla valmöjligheter som finns när du ska duka bordet med miljövänliga produkter. Att välja produkter med internationellt erkända miljömärkningar och certifieringar är alltid en bra start.

Läs mer

Gör livsmedelssäkerhet till din högsta prioritet

Livsmedelssäkerhet är en viktig aspekt att ständigt ha i åtanke när man hanterar mat. Att jobba med livsmedelssäkerhet innefattar bland annat personlig hygien, tillagning, förvaring och att hålla rätt temperaturer. Allt för att skydda maten från skadliga bakterier.

Läs mer

Svanenmärkt kaffebägare

ABENA Sverige introducerar nu en Svanenmärkt bägare. De nya bägarna ger konsumenterna möjlighet att dricka kaffe i bägare som lever upp till tuffa miljö- och kemikaliekrav.

Läs mer

Alternativ till plast

Egenskaper hos alternativa material. Med den pågående debatten om plast söker många konsumenter efter alternativa material. Men vilka alternativ finns det? Och vilka är för- och nackdelarna med de olika materialen? 

Läs mer

Att tänka på när du dukar ett bord

Att duka det perfekta bordet handlar om mer än att placera bestick, vinglas eller servett på ett speciellt sätt. Du vill att bordet ska förmedla en viss känsla och det påverkas av vilka produkter, färger och material du väljer att använda.  

Läs mer

Skydda dina händer med rätt handske

Våra händer är avgörande när vi gör vårt dagliga arbete. De är väldigt utsatta i många arbetssituationer, och handskador är tyvärr en vanlig orsak till sjukskrivningar. Handskar kan skydda dina händer i många situationer. Därför är det viktigt att välja rätt handske för varje specifik uppgift.

Läs mer

ABENA jobbar för att skydda dig och dina medarbetare

För att förhindra att din livsmedelsproduktion och dina anställda utsätts för ohälsosam påverkan är det avgörande att klä sig säkert från topp till tå med personlig skyddsutrustning (PPE).

Läs mer

Effektiv rengöring och hygien med rätt produktlösning

Vi fokuserar på ergonomi, effektivitet och hygien. En hälsosam och säker arbetsmiljö är avgörande för alla anställda – även de som städar produktionsanläggningarna.

Läs mer

Hållbarhet

Genom dialog hjälper vi dig att fokusera på vardagens utmaningar ur ett hållbart upphandlingsperspektiv.

Läs mer

Dokumentation & certifikat

All dokumentation och alla certifikat du behöver!

Läs mer

ABENA som din professionella partner!

När du handlar av ABENA får du inte bara en produkt – du får också tillgång till en värld av engagerade produktspecialister med många års erfarenhet, mer än 36 000 produkter av högsta kvalitet och all dokumentation du kan tänkas behöva.

Läs mer