Dokumentation & certifikat

All dokumentation och alla certifikat du behöver!

Leveranssäkerhet och kvalitetskontroll är avgörande för ett gott samarbete!

Från råvara till att maten serveras kommer livsmedel i kontakt med olika typer av material och föremål under produktion, tillagning, förvaring och förberedelse. På ABENA vill vi säkerställa att våra kunder har de bästa förutsättningarna för att hålla en hög nivå på lismedelssäkerheten.

Vi har den erfarenhet som krävs för att importera produkter för livsmedelsproduktion från den globala marknaden. Vår expertkunskap om implementering och efterlevnad av exakta kvalitetskontroller gör att du kan känna dig trygg. 

Det här är ett jobb som bara kan utföras eftersom vi prioriterar att vara lokalt närvarande över hela världen med mer än 50 ABENA-inköpsspecialister. Och de har alla en fördjupad kunskap om det lokala språket, arbetsmiljön, den politiska situationen, kulturen och ekonomin i varje land.

Vår lokala närvaro världen över ger dig flera fördelar:

  • Vi köper direkt från producenten baserat på dina krav.
  • Vi använder lokalt kunnande för att hitta den bästa kvaliteten till rätt pris.
  • Vi utför lokala kvalitetskontroller med full spårbarhet och dokumentation. 

Vi tror att en unik och väldokumenterad produktlösning kommer ha en stark, positiv påverkan på din verksamhet och ditt varumärke. 

Kvalitetskontroll, full spårbarhet och omfattande dokumentation

Vad mer kan du behöva? Det är väldigt viktigt för oss att du tycker att vi är trovärdiga och vet att du kan lita på oss. Som företag har vi ett ihärdigt fokus på kvalitetskontroll, full spårbarhet och omfattande dokumentation. ABENA är certifierade enligt:

  • ISO 9001
  • ISO 14001
  • ISO 50001
  • FSC 
  • PEFC

Vi är medlemmar i FNs Global Compact och amfori BCSI, vilket garanterar att vi är en ansvarfull partner. 

Rätt cerftifieringar 

Vissa certifikat krävs för den specifika livsmedelsproduktion du verkar inom, medan andra är en del av din affärsstrategi och vision. På ABENA är vi ansvarsfulla. Vi tar hand om din verksamhet, är lyhörda för dina behov och hjälper dig alltid  att hitta en produktlösning med rätt certifikat.  

Många av våra produktionsanläggningar är certifierade inom olika internationellt erkända märkningssystem och granskade av oberoende tredje parter. Det hjälper dig att bedöma om våra produkter produceras, används och återvinns på ett ansvarsfullt sätt.

Alla våra produkter produceras och anskaffas ansvarsfullt – från råmaterial till produktutveckling – och de är certifierade enligt olika standarder, såsom Svanen, PEFC, FSC, Cradle-to-Cradle och Astma & Allergi-förbundet. 

Läs mer om ABENAs certifikat.

Kontakta oss

Kunskap från våra egna experter

Vi vill hjälpa dig på bästa sätt. I vårt kunskapscenter kan du hitta fördjupade artiklar inom en mängd spännande ämnen.

Effektiv rengöring och hygien med rätt produktlösning

Vi fokuserar på ergonomi, effektivitet och hygien. En hälsosam och säker arbetsmiljö är avgörande för alla anställda – även de som städar produktionsanläggningarna.

Läs mer

Skydda dina händer med rätt handske

Våra händer är avgörande när vi gör vårt dagliga arbete. De är väldigt utsatta i många arbetssituationer, och handskador är tyvärr en vanlig orsak till sjukskrivningar. Handskar kan skydda dina händer i många situationer. Därför är det viktigt att välja rätt handske för varje specifik uppgift.

Läs mer

ABENA jobbar för att skydda dig och dina medarbetare

För att förhindra att din livsmedelsproduktion och dina anställda utsätts för ohälsosam påverkan är det avgörande att klä sig säkert från topp till tå med personlig skyddsutrustning (PPE).

Läs mer

Hållbarhet

Genom dialog hjälper vi dig att fokusera på vardagens utmaningar ur ett hållbart upphandlingsperspektiv.

Läs mer