Material för inkontinensprodukter

Du kanske tror att en inkontinensprodukt är simpel, men inkontinensprodukter består faktiskt av en komplex sammansättning som involverar många olika lager och material. Tillsammans ger de bästa möjliga skydd och komfort.

Material för inkontinensprodukter

Vårt produktsortiment är bredast i sitt slag och alla produkter är tillverkade av material av bästa kvalitet – mjuka, andningsbara och med överlägset läckageskydd. Det nordiska miljömärket Svanen och symbolen Dermatologiskt testad är några av de tredjepartscertifieringar som garanterar kvaliteten på våra inkontinensprodukter.

Förbättra livskvaliteten

Våra inkontinensprodukter bidrar till att förbättra livskvaliteten för människor i hela världen. När du använder ABENA:s inkontinensprodukter kan användaren fortsätta sitt liv som vanligt och känna sig bekväm, utan att behöva oroa sig för läckage. 

Huvudmaterialen i ABENA:s inkontinensprodukter är:

  • Fluff (cellulosa/pappersfibrer, ECF fluff, FSC-certifierad): utgör grunden för den absorberande kärnan. Fluff absorberar 10 gånger sin egen vikt och sprider vätskan i skyddet.

  • SAP (Superabsorberande polymer): är ett annat viktigt material i den absorberande kärnan. SAP absorberar och behåller vätskan även under tryck och minimerar oönskad lukt. SAP kan absorbera 35-50 gånger sin egen vikt beroende på typ och kapslar in vätskan inuti skyddet.

  • PP Nonwoven (polypropylen-fibrer): bildar ett andningsbart och tygliknande material som är bekvämt och mjukt mot huden. Vid produktion används hydrofil (ungefär ”vattenälskande”) nonwoven för översta lagret samt underskikt för att omedelbart absorbera och distribuera vätska i kärnan, medan hydrofobisk (vätskeavstötande) nonwoven används för barriärer för att minska risken för läckage.

  • Folie, baksida (PP- och PE-fibrer): ger läckageskydd och säkerställer mycket hög andningsförmåga, eftersom fibrerna sträcks ut och blandas med krita (kalciumkarbonat) för att göra materialet andningsbart i ett annars vätsketätt material.

Låt oss vägleda dig

Föregående: Bäddskydd

Kunskap från våra egna experter

Vi vill hjälpa dig på bästa sätt. I vårt kunskapscenter kan du hitta fördjupade artiklar inom en mängd spännande ämnen.

ABENA Nova - Ett värdigt liv med inkontinens

ABENA Nova med MediSens förbättrar livskvaliteten och minskar arbetsbelastningen för vårdgivare. 

Läs mer

Typer av inkontinens

Inkontinens kan ha olika orsaker. Att förstå den underliggande orsaken och typen av inkontinens är avgörande för att förstå de olika behandlingar och produkter som finns tillgängliga.

Läs mer

Att förebygga urinlukt på vårdboenden och äldreboenden

Lukten av urin kan vara en oönskad bieffekt i de hem eller vårdboenden där inkontinens är en faktor. Att förebygga lukt är viktigt för både boendes och vårdpersonals livskvalitet. Ta reda på vad som orsakar urinlukt och hur bra inkontinensvård kan bidra till att förhindra oönskad lukt. 

Läs mer

Hur du väljer rätt inkontinensskydd

Faktorer att tänka på för att välja rätt inkontinensskydd. Det finns många faktorer att tänka på för att välja rätt inkontinensskydd. Det kan vara faktorer som kön, livsstil och typ av inkontinens. Många är till exempel osäkra på om kroppsformade skydd eller engångsbyxor är rätt lösning med hänsyn till livsstil och vet inte hur man hittar rätt absorptionsnivå eller produktstorlek.  

Läs mer