Digital inkontinensvård

Välbefinnande för boende och vårdgivare

Inkontinens är en av de största utmaningarna inom vården. Inkontinensvård är tidskrävande och fysiskt krävande för vårdpersonalen. Inkontinens kan dessutom orsaka fysiskt obehag och försämrad livskvalitet för vårdtagaren.

ABENA Nova med MediSens förbättrar livskvaliteten för människor med inkontinens och minskar arbetsbelastningen för vårdpersonalen. Tack vare den innovativa och unika bärbara sensortekniken ger ABENA Nova data att agera på i realtid för snabb och individanpassad inkontinensvård.


Välkommen till morgondagens vård, redan idag.

Ta del av de unika fördelarna med digital inkontinensvård.

För verksamhetschef

Minska arbetsbelastningen inom inkontinensvården. Frigör tid för kvalitetsvård.

Läs mer

För vårdpersonal

Minska arbetsbördan och lindra belastningen för ryggen. Inkontinens kan vara oförutsägbart. Digital inkontinensvård gör det lättare att hantera. 

Läs mer

För vårdtagare och anhöriga

Mer värdig vård. Förbättrad hälsa. En god natts sömn. ABENA Nova kan förbättra livskvaliteten för någon som står dig nära.

Läs mer

Individanpassad inkontinensvård med digital teknik

ABENA Nova är en enkel lösning som kan göra stor skillnad. ABENA Novas inkontinensprodukt har inbyggda sensorer och ett anpassat clips som mäter fuktighetsnivån. Clipset överför information via Bluetooth och 4G-nätverk till WetSens Monitor-appen, som finns installerad på vårdpersonalens mobila enhet. Via appen kan vårdpersonalen följa fuktighetsnivåerna och agera snabbt när det är dags för byte. 

Inkontinensprodukternas material och design är samma som på ABENAs övriga premiumprodukter för inkontinensvård. Produkten uppfyller även samma miljö- och hälsovårdscertifieringar och är certifierad med det nordiska miljömärket Svanen. Den enda skillnaden är de inbyggda sensorerna, som är så små att de inte på något sätt påverkar användarkomforten.

Med ABENA Nova går inkontinensvård och livskvalitet hand i hand.
Vi finns här för dig.

Ladda ner broschyr

Så fungerar ABENA Nova

  1. Noggranna inbyggda sensorer: Vårdtagaren använder en ABENA Nova-inkontinensprodukt med inbyggda sensorer och ett litet avtagbart clips.
  2. Stabil infrastruktur: Data skickas till molnet oavsett hur den fysiska miljön och IT-systemet ser ut på vårdstället.
  3. Information att agera på i realtid: Vårdpersonalen meddelas (via mobilenhet) och vidtar åtgärder.

Dokumenterat resultat

Ett antal fallstudier visar ett imponerande resultat efter att ha använt ABENA Nova. Bland annat visar studierna att vårdpersonalen i genomsnitt behöver göra 84% färre manuella kontroller och att antalet inkontinensprodukter minskar med 28%.

Med ABENA Nova kan du:

Frigöra tid för kvalitativ vård som gör skillnad
Minska den fysiska belastningen för vårdpersonalen
Öka livskvaliteten hos vårdtagaren
Minska antalet inkontinensprodukter

 
info gr

Zorggroep Elde Maasduinen: ”Det är effektivt, men ger framför allt bättre vård”

Hos Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) engagerar sig 2 000 anställda och 1 400 volontärer dag och natt för att ta hand om 3 500 äldre invånare i centrala och nordöstra Brabant i Nederländerna. På det småskaliga vårdboendet ”De Vlaswiek” i Liempde började ZGEM nyligen använda ABENA Nova.

Läs mer

Gör inkontinensvården enklare

På vårdboendet Solvang i Danmark har arbetet kring inkontinensvård avlastats avsevärt. Den intelligenta inkontinensprodukten ABENA Nova har lett till färre lyft, färre manuella kontroller och färre använda produkter.

Läs mer
Vill du veta mer?
Boka ett möte med oss via formuläret nedan. Vi berättar gärna mer om hur ABENA Nova kan användas i din verksamhet. 

Vi ser fram emot att höra från dig!
 

Vill du bli kontaktad?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.