ABENAs medarbetarporträtt – möt Åse Jacobsson

I vår serie av medarbetarporträtt har vi denna gång förflyttat oss till vår produktionsanläggning i Kisa, där vår medarbetare Åse Jacobsson presenteras närmre.

Åse vid konverteringsmaskinen Stansen, på produktionsanläggningen i Kisa.
Hej Åse!
Kan du berätta lite kort om dig själv?

– Jag heter Åse, är uppvuxen och bor i Kisa. I sommar fyller jag 58 år. Jag har 3 barn, lever tillsammans med min sambo, men även med vårt barnbarn på 16 år, som bor hos oss på heltid.
Jag har ett stort intresse för musik, där min musiksmak är väldigt bred, jag kan lyssna på allt ifrån rock till klassisk musik och går gärna på konserter. Jag tycker även om att gå på promenader och att röra på mig, jag gillar när det händer saker omkring mig.

Vad har du för roll på ABENA och har den utvecklats genom åren?

– Jag arbetar 2-skift som maskinoperatör i vår produktion, och det har jag gjort i 20 år nu. Mellan åren 2010 - 2014 jobbade jag även som lageroperatör, innan ABENAs dåvarande lager flyttades från Kisa till Växjö. Under dessa 20 år har det såklart hänt väldigt mycket i vår produktion, som gör att min roll har utvecklats. T.ex. så har manuell hantering vid packning och palletering minskat, vilket är fördelaktigt ergonomiskt, även om det på vissa maskiner fortfarande finns manuell hantering.

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?

– Mina dagar ser egentligen ganska så lika ut, förutom att jag kan få köra olika maskiner från dag till dag, beroende på vad som är prioriterat. Vi försöker rotera mycket på maskinerna, för att sprida kunskap, men framförallt den ergonomiska belastningen. Just rotationen tycker jag är väldigt roligt, för det gör jobbet varierande. Totalt kan jag köra 7 olika maskiner.

Om du får välja en maskin från maskinparken, vilken är den roligaste att köra?

– Oj, det är svårt att välja för vi har en väldig varierad och trevlig maskinpark, men jag skulle ändå säga Stansen. Vid den maskinen sker många moment och rörelseförflyttningar utspritt över ett större område, där momenten skiljer sig från andra maskiner. På stansen producerar vi t.ex. Dry Pad, skyddsdukar, fuktpapper, samt ett förkläde.

Hur ser samarbetet och arbetsmiljön ut på ABENA?

– Samarbetet är väldigt bra och personalen är lyhörd, både inom min skiftgrupp men också generellt. Jag är inte rädd för att ställa frågor eller ta reda på information om något är otydligt.

Vad uppskattar du mest med att jobba på ABENA?

– Jag uppskattar mina kollegor mest, men också att jag trivs så bra och att det är roligt att gå till jobbet. Jag uppskattar också att det finns en framåtanda på ABENA samt att man inom koncernen satsar på oss och vår egen produktion. Vidare är företaget även väldigt måna om oss anställda.

Avslutningsvis, om du fick välja en låt som spelas varje gång du kliver in genom dörrarna till jobbet, vilken skulle det vara?

– Åh, gud så svårt att välja bara en låt... Jag har ju som sagt en väldigt bred musiksmak. Men om jag ska välja får det nog bli introt till Frukostklubben med Sigge Fürst, den är rolig och man bli på bra humör. 

Stort tack för att vi fick prata med dig Åse!