Om ABENA

ABENA grundades 1953, är en familjeägd dansk leverantör och tillverkare av hälso- och sjukvårdsprodukter. Huvudkontoret ligger i Aabenraa i södra Danmark. Koncernen har dotterbolag i flera länder.  

I vårt sortiment ingår främst inkontinens- och vårdprodukter, men även ett brett sortiment av förbrukningsartiklar såsom skyddskläder, handskar, avfallshantering, engångs- och cateringartiklar, hygienpapper och rengöringsmedel. Våra kunder består av vårdhem, äldreboende, sjukhus, grossister och en rad andra företag som är verksamma inom olika branscher.

Vilka vi är

ABENA har kommit långt sedan företaget startades i en anspråkslös anläggning för över 60 år sedan. Mycket har förändrats genom åren – men vårt engagemang för hög kvalitet, naturen och människorna omkring oss förblir detsamma!
Läs mer om ABENA A/S

ABENA ABs historia

I slutet av 1860-talet etablerades i Kisa ett pappersbruk som förädlade och producerade papper, det är härifrån som ABENA AB har sitt ursprung. Pappersbruket utvecklades och växte med framgång under olika ägare.
Läs mer om ABENA ABs historia

Vill du ha en karriär på ABENA?

Vill du bli en del av ett spännande företag med fantastiska människor och stora utvecklingsmöjligheter? På ABENA ger vi dig möjlighet att växa och utmanas med meningsfulla uppdrag.
Läs mer om karriär

Våra lokala värdeord

På ABENA vill vi skapa en arbetsmiljö som kännetecknas av passionerade och starka lagspelare som alla lever upp till våra värderingar i det dagliga arbetet. ABENA ABs medarbetare har tillsammans tagit fram våra lokala värdeord. 
Läs mer om värdeord

Bli en del av ABENA-familjen

Du blir en del av ett globalt, familjeägt företag där du får möjlighet att sätta ditt fingeravtryck på ABENAs utveckling och tillväxt oavsett var i ABENA du är anställd. ABENA expanderar och det betyder att vi letar efter nya duktiga medarbetare som kan hjälpa oss att växa. 
Se lediga tjänster

Sponsring

Vi på ABENA tar vårt sociala ansvar på allvar och sponsrar gärna aktiviteter och föreningar som delar våra värderingar och som har ett engagemang för trygghet och jämlikhet, som gynnar ungdomars idrottande eller som värnar om allas lika värde.
Läs mer om sponsring