Materialguider


Vårt produktsortiment är tillverkas av noggrant utvalda material och genomgår noggrann testning och kontroll för att garantera att de uppfyller högsta standard när det kommer till säkerhet, miljö och hälsa. 

Bäddskydd

Abri-Soft är ett sortiment miljövänliga underlägg. Produkterna tillverkas av noggrant utvalda material och genomgår noggrann testning och kontroll för att garantera att de uppfyller högsta standard när det kommer till säkerhet, miljö och hälsa.

Läs mer

Material för inkontinensprodukter

Du kanske tror att en inkontinensprodukt är simpel, men inkontinensprodukter består faktiskt av en komplex sammansättning som involverar många olika lager och material. Tillsammans ger de bästa möjliga skydd och komfort.

Läs mer

Alternativ till plast

Egenskaper hos alternativa material. Med den pågående debatten om plast söker många konsumenter efter alternativa material. Men vilka alternativ finns det? Och vilka är för- och nackdelarna med de olika materialen? 

Läs mer

Hygienpapper

Care-Ness är Abenas stora utbud av hygienpapper för en mängd olika användningsområden. 

Läs mer

Handskar - lagstiftning

Känner du dig osäker på vilken CE-märkning och klassificering som krävs för din verksamhet?

Läs mer

Skyddskläder

Sätt nya standarder för hygien och kvalitet med vårt kompletta sortiment av skyddskläder.

Läs mer

ABENA och MDR 

Europeisk förordning om medicintekniska produkter ökar patientsäkerheten. Du kan känna dig säker på att dina ABENA-produkter uppfyller de krav som den europeiska förordningen om medicintekniska produkter (MDR) innebär. Vi har länge arbetat med att se till att alla våra medicintekniska produkter uppfyller krav på öppenhet och dokumentation.

Läs mer

Över 20 år med det nordiska Svanenmärket

Det nordiska Svanenmärket är det officiella nordiska miljömärket. När ABENA år 1998 certifierades med det nordiska Svanenmärket var det första gången någonsin som det mycket eftertraktade miljömärket tilldelades barnblöjor. Två år därefter var ABENA även först med att få det nordiska Svanenmärket för inkontinensprodukter. 

Läs mer