Guide för avfallshantering

När du använder rätt avfallspåsar sparar du inte bara pengar, utan gör också ett ansvarsfullt och hållbart val.

Välj en avfallspåse anpassad för dina behov. I vårt sortiment hittar du avfallspåsar i flera storlekar och färger samt helhetslösningar för avfallssortering. Det ska vara lätt att hantera ditt avfall på rätt sätt. 

Enkelt punktsystem för att hitta rätt avfallspåse

ABENA använder ett punktsystem för att underlätta valet av rätt produkter för din avfallshantering. Punktsystemet skiljer sig ifrån det traditionella sättet att bedöma plastkvaliteten av produkterna endast utifrån deras tjocklek. Olika råvarusammansättningar ger olika kvaliteter, vilket innebär att en säck eller påse av 20 my kan vara mer lämplig för ett specifikt ändamål än 30 my. Baserat på plastprodukternas individuella egenskaper när det gäller relativ töjning, rivtålighet och stickstyrka förenklas produktvalet.

Välj rätt hållfasthet för ditt avfall:

  • Light (1 punkt): papper, plast, engångsartiklar.
  • Medium (2 punkter): industripapp, trädgårdsavfall, kontorsavfall, industriavfall.
  • Heavy (3 punkter): konserver, köksavfall, byggavfall, glas.
  • Symboler: Kartonger, banderoller och säckar är märkta med punktsystemet och kvalitetssymboler för enkel identifikation.

En hållbar avfallspåse

Plastpåsar och påsar av polyeten kan utan problem ingå i den normala avfallshanteringen, som behandlas i allmänna förbränningsanläggningar, eftersom plast ersätter en del av oljan, som främjar effektiv förbränning av annat avfall. Polyeten innehåller inte miljöfarliga tillsatser eller tungmetaller, och konverteras genom förbränning till koldioxid och vatten.

Likaså kan plastpåsar och säckar, som inte används till livsmedel, med fördel produceras miljövänligt genom användandet av återvunnen plast. Plast tas omhand från olika återvinningsplatser och liknande. Därefter rengörs plasten i en resurssparande process och omsmältes till återvunnen plast, som sedan används för tillverkning av nya plastprodukter.

Produktöversikt


Avfallspåsar i olika kvaliteter: 

  • Poly-Line Återvunnen: Tillverkad av 100% återvunnet plastavfall från återvinningsstationer, ger minsta möjliga påverkan på miljön. Passar light avfall.
  • Poly-Line Re3: Tillverkad av 100% industriellt avfall från tidigare tillverkning av plastsäckar etc. Det säkerställer hög kvalitet på produkterna som kan tillverkas tunnare, men med bibehållen styrka. Passar för light och medium avfall.
  • Poly-Line Supersäcken: Tillverkad av råmaterial av högsta kvalitet. Framställningsprocessen möjliggör 50% reduktion av tjockleken utan att påverka kvaliteten på produkten. Säckarna är försedda med dubbel bottensvets och en del av sortimentet är också lämpat för kontakt med livsmedel. Passar för medium och heavy avfall.
  • Poly-Line Supersäcken Ultra: Har samma kvalitet och egenskaper som Supersäcken, men tillverkas ännu tunnare vilket sparar miljöresurser. Passar för medium och heavy avfall. Alla avfallspåsar finns tillgängliga i samtliga tre nivåer i punktsystemet. 

Låt oss vägleda dig

Kunskap från våra egna experter

Vi vill hjälpa dig på bästa sätt. I vårt kunskapscenter kan du hitta fördjupade artiklar inom en mängd spännande ämnen.

Källsortering

Industrier, konsumenter och lagstiftare ställer allt högre krav på källsortering och hållbarhet. De miljömässiga och ekonomiska fördelarna med att optimera källsorteringen är stora.

Läs mer

Lokalvård – din guide till enkel och tidseffektiv städning

Ett hotell eller en restaurang kan jämföras med ett helt maskineri där varje kugge är lika viktig. Allt måste vara på topp för att gästerna ska bli nöjda. En viktig del i helhetsintrycket är städningen och huruvida rummen ger en fräsch känsla när gästen kliver innanför dörren på sitt hotellrum eller restaurangen.

Läs mer

Effektiv rengöring och hygien med rätt produktlösning

Vi fokuserar på ergonomi, effektivitet och hygien. En hälsosam och säker arbetsmiljö är avgörande för alla anställda – även de som städar produktionsanläggningarna.

Läs mer

ABENA som din professionella partner!

När du handlar av ABENA får du inte bara en produkt – du får också tillgång till en värld av engagerade produktspecialister med många års erfarenhet, mer än 36 000 produkter av högsta kvalitet och all dokumentation du kan tänkas behöva.

Läs mer