Guide: Rena golv i 5 steg

På ett hotell är det ofta mycket folk i rörelse och golven utsätts dagligen för stora påfrestningar. Det är därför viktigt att det ställs höga krav på rengöring och underhåll av golven för att upprätthålla en ren och välkomnande atmosfär.

Golvrengöring är ofta en tidskrävande uppgift, oavsett om du städar ett stort hotell eller en restaurang. Platser där det är mycket folk i rörelse är till exempel i lobbyer, restauranger och badrum. Därför är det viktigt att se över rutinerna för golvrengöringen i dessa utrymmen så att de anställda kan rengöra golven så effektivt som möjligt.

Nedan hittar du förslag från ABENAs rengöringsexperter för korrekt och effektiv golvrengöring. Använd dem gärna som inspiration för nya rengöringsrutiner eller inkludera dem i din redan befintliga städrutin.

  1. Det första steget är att bestämma vilken typ av rengöringsmedel som ska användas till uppgiften. Det är viktigt att välja rätt rengöringsmedel för att uppnå bäst resultat. Var noga med att kontrollera vilka typer av golv som ska rengöras, och att anpassa rengöringsmedlet efter typ av golv. Ofta är en universalrengöringsprodukt ett bra val.

  2. När du har valt rengöringsmedel är det dags för själva rengöringen: Fyll din hink med den mängd vatten som behövs för rengöringsuppgiften. Läs instruktionerna på produkten för att se hur rengöringsmedlet ska doseras per liter vatten.

  3. Placera mängden moppar som ska användas i en ny tom hink. Tillsätt hälften av rengöringsmedlet som du blandat ut med vatten. Vänd på mopparna och tillsätt resten av vattnet. Genom denna metod ser du till att hela moppen absorberar vattnet, vilket säkerställer ett bättre resultat vid golvrengöringen. Efter 3-5 minuter är mopparna redo att användas.

  4. Beroende på hur smutsigt golvet är, vilken typ av golv som ska rengöras och vilken typ av mopp du har kan du rengöra mellan 25-35 m2 med en och samma mopp. Var noga med att kontinuerligt kontrollera hur smutsig din mopp blir för att säkerställa hög standard.

  5. När du är klar med moppen, lägg den i tvättkorgen och ta fram en ren mopp.

Fler smarta tips

Produkter