Medarbetarporträtt - möt Fredrik Reuterskiöld

Näst på tur i vår serie av medarbetarporträtt är Fredrik Reuterskiöld, som passande nog under 2024 firar 25 år på ABENA – lika länge som ABENA funnits i Sverige.

Fredrik Reuterskiöld, IT- och nätverksupport och Verksamhetssystemsamordnare (VSO) på ABENA Sverige.
Hej Fredrik! Kan du berätta lite om dig själv? 

Jag fyllde 50 år i höstas, är född och uppvuxen i Västervik. Under åren har jag flyttat runt en del, men sedan ganska lång tid tillbaka är jag återigen bosatt i Västervik. Jag är gift, har 3 barn, en hund och bor i en villa.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

Att umgås med min familj och mina vänner, sedan är cykling och fiske två stora intressen (lite för stora enligt min fru), men jag tycker också om att lyssna på musik och spela olika instrument.

Vad arbetar du med på ABENA och hur kan en arbetsdag se ut för dig?

Jag är lokal IT- och nätverksupport samt Verksamhetssystemsamordnare (VSO). Det innefattar bland annat felsökning och reparation, användarsupport av utrustning och program, samt nätverkshantering. Som VSO innebär det att koordinera och följa upp kring de ISO-standarder vi är certifierade enligt.

Jag gör alltid en plan för dagen så jag vet vad jag ska göra när jag kommer på morgonen, men planen kan ha gått åt skogen redan vid förmiddagsfikat – Ingen dag är den andra lik helt enkelt! Jag vet aldrig vad som kommer hända eller vad jag behöver göra, och det är det som gör jobbet så roligt, det och mina kollegor såklart.

Du har arbetat på ABENA i snart 25 år nu, vad är den största skillnaden nu mot då?

Det stämmer, jag har arbetat på ABENA sedan onsdagen den 6:e oktober 1999 och jag kommer ihåg exakt när jag stämplade in, nämligen 08.27. Min roll har ändrats i form av att jag gått från totalansvar av IT och nätverk, till lokalt ansvar med rapportering. Det gäller även VSO-rollen, från ansvar till samordning av ISO.
När jag började arbeta här var vi ett helt enskilt bolag i koncernen (dåvarande Finess Hygiene AB), vi ägdes egentligen bara av ABENA. Idag märks det tydligt att vi är ett stabilt företag i koncernen, då vi har en stark framåtanda och ett starkt engagemang.

Hur ser samarbetet och arbetsmiljön ut på ABENA?

Jag tycker båda delarna fungerar väldigt bra, jag gillar att vi har en platt organisation, att det finns en öppenhet och lyhördhet. 

Vad uppskattar du mest med att arbeta på ABENA?

Det är främst mina kollegor, med tanke på att jag har 10 mil enkel resa till enheten i Kisa, som jag utgår ifrån. De gör det värt att pendla så långt varje dag. 

Avslutningsvis, om du fick resa tillbaka i tiden för att återuppleva en händelse, vilken skulle det vara?

Oj… Det finns faktiskt två saker jag skulle vilja uppleva: Den första är tiden då Jesus sägs ha levt. Det finns så mycket nedskrivet och berättat om honom och jag skulle verkligen vilja veta om historierna är sanna och om han fanns på riktigt. 

Den andra händelsen är månlandningen. Det hade varit så häftigt att få vara med om, samt för att se om legenden stämmer – Ni som inte känner till den får helt enkelt googla.

 

Tack så mycket Fredrik för att du tog dig tid och för att vi fick prata med dig!