Nya, mindre handskförpackningar – för dig som är i farten!

För oss på ABENA är det viktigt att våra produkter används och tas tillvara på bästa möjliga sätt och vi tar tacksamt emot idéer för hur vi kan utveckla våra produkter.

I samarbete med vården uppmärksammades ett problem där oanvända engångshandskar slängdes helt i onödan på grund av de vårdrutiner som måste upprätthållas. När behandlingen är slutförd slängs alla förbrukningsartiklar på rummet för att minska risken för kontaminering. Detta har inneburit att man tidigare slängt hundratals oanvända handskar.

"Våra nitrilhandskar fanns tidigare bara förpackade i 100-200 ex. Att behöva slänga oanvända handskar är naturligtvis både dåligt för miljön och oekonomiskt, vilket verkligen motiverade oss att hitta en lösning på problemet", berättar Marie Horvath, produktchef på ABENA.

ABENA inledde ett samarbete med vården för att ta fram mer anpassade förpackningar med färre antal handskar. Resultatet blev två nya förpackningar – med 20 respektive 50 handskar, fortfarande med samma höga kvalitet.

Nitrilhandsken är helt acceleratorfri, vilket är betydligt bättre för brukarens händer och även bättre för miljön. (Acceleratorer innehåller kontaktallergenframkallande egenskaper.)

"Våra nya handskförpackningar har även efterfrågats inom andra branscher och för andra användningsområden. För företag med personal i rörelse, som exempelvis, städbolag, apotek, ambulans eller hemsjukvård passar våra nya förpackningar perfekt", menar Marie.