För vårdpersonal

Minska arbetsbördan och lindra belastningen för ryggen. Inkontinens kan vara oförutsägbart. Digital inkontinensvård gör det lättare att hantera. 

Det är inte ovanligt att byten, läckage och andra uppgifter relaterade till inkontinensvård tar cirka 80 minuter per omsorgstagare och dag. Med digital inkontinensvård är det möjligt att minska arbetsbelastningen och frigöra tid för mer kvalitativ omsorg för de boende.

Digital inkontinensvård lindrar dessutom den fysiska belastningen för vårdpersonalen samtidigt som det blir mer tid över för personlig omvårdnad.

Mer tid för högkvalitativ vård med digital inkontinensvård

ABENA Nova är den första och ledande digitala inkontinenslösningen som tillhandahåller data att agera på i realtid för snabb och individanpassad inkontinensvård.

Inkontinensprodukten har inbyggda sensorer och ett separat anpassat clips som hela tiden mäter fuktighetsnivåerna. Clipset skickar information till WetSens Monitor-appen, så att vårdpersonalen kan vidta åtgärder när det är dags för byte.

Urineringsmönstret som detekteras av den digitala enheten gör det lättare att planera toalettbesök efter individuella behov.

Läs mer om ABENA Nova

ABENA Nova förändrar inkontinensvården

  • Mer tid för personlig omvårdnad
  • Mindre stress och belastning i det dagliga arbetet
  • Färre läckage-episoder och våta sängar
  • Mindre tvätt och färre byten av våta kläder och sängkläder
  • Mer kvalitetstid med vårdtagarna
  • Förbättrad livskvalitet

Vill du veta mer?

Utforska möjligheterna med digital inkontinensvård baserat på praktisk erfarenhet från flera vårdinstitutioner som har testat och implementerat ABENA Nova med MediSens. Ladda ner whitepaper här.
Kontakta oss

Kunskap från våra egna experter

Vi vill hjälpa dig på bästa sätt. I vårt kunskapscenter kan du hitta fördjupade artiklar inom en mängd spännande ämnen.

ABENA Nova - Ett värdigt liv med inkontinens

ABENA Nova med MediSens förbättrar livskvaliteten och minskar arbetsbelastningen för vårdgivare. 

Läs mer

Allt om inkontinens

Inkontinens innebär ofrivilligt läckage av urin eller avföring. Det kan drabba vem som helst och ha olika orsaker. Det är inte en sjukdom, utan ett symptom.

Läs mer

Typer av inkontinens

Inkontinens kan ha olika orsaker. Att förstå den underliggande orsaken och typen av inkontinens är avgörande för att förstå de olika behandlingar och produkter som finns tillgängliga.

Läs mer

Att förebygga urinlukt på vårdboenden och äldreboenden

Lukten av urin kan vara en oönskad bieffekt i de hem eller vårdboenden där inkontinens är en faktor. Att förebygga lukt är viktigt för både boendes och vårdpersonals livskvalitet. Ta reda på vad som orsakar urinlukt och hur bra inkontinensvård kan bidra till att förhindra oönskad lukt. 

Läs mer