Medarbetarporträtt – möt Magnus Nilsson

Det har blivit dags för ABENAs nästa medarbetarporträtt! Den här gången får vi lära känna vår kollega Magnus Nilsson lite bättre.

Magnus Nilsson

Hej Magnus, kan du berätta lite om dig själv?
– Jag arbetar som fastighetsskötare på ABENA Växjö och bor här i Växjö, i ett hus på Hovshaga tillsammans med min sambo Carola. Jag har två vuxna barn, en son som bor i Örebro och en dotter som bor i Växjö. Jag tycker om att vara utomhus och att segla! På torsdagar är jag på Evedal med min segelklubb HSS (Helgasjöns segelsällskap). Vi brukar vara omkring 6 till 10 båtar som kör. Under sommaren brukar jag vara med i en segeltävling som kallas ”Augustinatta” – då startar man kl. 20 en fredagskväll och kör i mörkret.

Magnus Nilsson with son and colleague Jonas on his sail boat
Magnus på segelbåten med sonen Martin och kollega Jonas

Hur länge har du arbetat på ABENA?

– Sedan 1 december 2012. Jag och Patrik började då, och lagret började plocka 2013. De enda andra som fanns här då var hyresgästerna FirstBox och NTG, i övrigt var kontoret väldigt tomt.

Hur kan en dag på ABENA se ut för dig?
– Min roll innebär att jag sköter fastigheten invändigt och utvändigt, med allt vad det innebär. Jag planerar för större projekt och renoveringar där vi tar in hjälp, såsom snickare, elektriker, m.m. Men det dagliga arbetet sköter jag och min kollega Ulf. Jag brukar göra en övergripande planering när jag kommer till jobbet, men sedan är det inte alltid att den går att följa. Det är flexibiliteten som gör det roligt, att man inte riktigt vet vad som dyker upp och vad man behöver lösa.

Vad tycker du om arbetsmiljön och samarbetet på ABENA?
– Det finns samarbete mellan alla avdelningar och alla hjälps verkligen åt. Det är roligt att bidra till trivseln och jag tycker det finns en bra gemenskap. Man känner de flesta ganska bra och det är lätt att prata med alla.

Vad uppskattar du mest med att jobba på ABENA?
– Utöver läget och att få arbeta på ett framåtsträvande företag tycker jag att ABENA gör mycket för personalen och att vi ska trivas. Det händer mycket och vi har bra förmåner som gym, fruktkorgar, olika dagar som uppmärksammas, m.m. Det uppskattar jag.

Sista frågan – om du kunde vakna upp i morgon med vilken ny egenskap eller förmåga som helst – vad skulle det vara?
– Jag lyssnar mycket på musik, så det hade varit roligt att kunna spela något instrument – vilket som egentligen.

Tack Magnus! Vi är jätteglada över att ha dig som kollega hos oss på ABENA!