Engångshandskar för HoReCa

Engångshandskar är ett viktigt skydd inom HoReCa-branschen (hotell, restaurang och catering). Handskar hjälper till att säkerställa säker livsmedelshantering och skyddar användaren under olika arbetsmoment. Här hittar du tips och råd för att kunna välja rätt handskar för HoReCa-verksamheter.

Olika typer av handskar

Inom HoReCa används flera olika typer av handskar. De här är de vanligaste handsktyperna:

Engångshandskar

Mångsidiga handskar som finns i nitril, vinyl och latex.

Hushållshandskar

Skyddar händerna vid arbete som diskning.

Skärskyddshandskar

Skyddar händerna mot skär- och stickskador.

Kemskyddshandskar

Skyddar händerna mot skadliga kemikalier vid arbete som städning.

Välj rätt handske för arbetsuppgiften

Bekväma engångshandskar

Under långa arbetspass med handskar på sig är komfort extra viktigt. Se därför till att hitta en handske med bra passform och som inte skaver.


Tips från våra experter: Använd bomullshandskar under engångshandskarna. Det minskar risken för fukt och hudirritation. Det kan också användas för att hålla händerna varma när du arbetar med kall mat.

Funktion och användning av färgkodade handskar

Det är ingen skillnad på funktion eller prestanda beroende på vilken färg av engångshandske du väljer att använda. Men olika färger på handskarna kan hjälpa dig att särskilja arbetsmoment och på så vis minska risken för korskontaminering.

Tänk på det här när du väljer färg:

  • Blå: Enklare att upptäcka om handsken gått sönder.
  • Svart: Upplevs ofta stilrenare och används därför ofta när kund ser in i kök eller vid fotografering av mat.
  • Vit: ???

 

Livsmedelsgodkända engångshandskar

Alla handskar är inte lämpliga i köket. Certifieringar är avgörande för att säkerställa att engångshandskarna är säkra att hantera livsmedel med. Glas- och gaffelmärkningen indikerar om en handske är säker att använda med livsmedel. 

Läs mer om våra certfieringar

 

Välj rätt handske för arbetsuppgiften

Olika typer av handskar passar bättre för vissa arbetsuppgifter. I HoReCa-branschen används handskar ofta för säker och hygienisk hantering av mat, men även vid exempelvis arbetsuppgifter som diskning eller städning. Som ledande leverantör av handskar rekommenderar vi att du tänker på detta när du väljer handske:

 

Bekväma engångshandskar

Under långa arbetspass med handskar på sig är komfort extra viktigt. Se därför till att hitta en handske med bra passform och som inte skaver.

Tips från våra experter: Använd bomullshandskar under engångshandskarna. Det minskar risken för fukt och hudirritation. Det kan också användas för att hålla händerna varma när du arbetar med kall mat.

 

Hög precision och känsla för arbete i köket

Flera arbetsmoment – exempelvis uppläggning, knivarbete eller servering – kräver bra finmotorik och fingertoppkänsla. Rätt handske och storlek säkerställer att du bibehåller den precision som arbetsuppgiften kräver.

 

Flexibilitet och smidighet 

Flexibla och smidiga handskar gör det möjligt att snabbt och enkelt byta handskar mellan olika arbetsmoment. Det är ofta man som personal behöver ta av och på handskarna för att säkerställa säkerhet och hygien. Exempelvis, gå från matlagning till att ta emot en betalning i kassan. 

 

Få hjälp att hitta rätt engångshandskar

Vår produktväljare för handskar är ett digitalt verktyg som underlättar för dig som letar efter rätt handske för rätt uppgift.  Gå till produktväljare

 

 

Vanliga frågor om livsmedelssäkra handskar