Engångshandskar för HoReCa
Engångshandskar är ett viktigt skydd inom HoReCa-branschen (hotell, restaurang och catering). Handskar hjälper till att säkerställa säker livsmedelshantering och skyddar användaren under olika arbetsmoment. Här hittar du tips och råd för att kunna välja rätt handskar för HoReCa-verksamheter.
Olika typer av handskar
Engångshandskar
Hushållshandskar
Skärskyddshandskar
Kemskyddshandskar
Välj rätt handske för arbetsuppgiften
Bekväma engångshandskar
Under långa arbetspass med handskar på sig är komfort extra viktigt. Se därför till att hitta en handske med bra passform och som inte skaver.
Tips från våra experter: Använd bomullshandskar under engångshandskarna. Det minskar risken för fukt och hudirritation. Det kan också användas för att hålla händerna varma när du arbetar med kall mat.
Funktion och användning av färgkodade handskar
Det är ingen skillnad på funktion eller prestanda beroende på vilken färg av engångshandske du väljer att använda. Men olika färger på handskarna kan hjälpa dig att särskilja arbetsmoment och på så vis minska risken för korskontaminering.
Tänk på det här när du väljer färg:
- Blå: Enklare att upptäcka om handsken gått sönder.
- Svart: Upplevs ofta stilrenare och används därför ofta när kund ser in i kök eller vid fotografering av mat.
- Vit: ???
Livsmedelsgodkända engångshandskar
Alla handskar är inte lämpliga i köket. Certifieringar är avgörande för att säkerställa att engångshandskarna är säkra att hantera livsmedel med. Glas- och gaffelmärkningen indikerar om en handske är säker att använda med livsmedel.
Läs mer om våra certfieringar
Välj rätt handske för arbetsuppgiften
Olika typer av handskar passar bättre för vissa arbetsuppgifter. I HoReCa-branschen används handskar ofta för säker och hygienisk hantering av mat, men även vid exempelvis arbetsuppgifter som diskning eller städning. Som ledande leverantör av handskar rekommenderar vi att du tänker på detta när du väljer handske:
Bekväma engångshandskar
Under långa arbetspass med handskar på sig är komfort extra viktigt. Se därför till att hitta en handske med bra passform och som inte skaver.
Tips från våra experter: Använd bomullshandskar under engångshandskarna. Det minskar risken för fukt och hudirritation. Det kan också användas för att hålla händerna varma när du arbetar med kall mat.
Hög precision och känsla för arbete i köket
Flera arbetsmoment – exempelvis uppläggning, knivarbete eller servering – kräver bra finmotorik och fingertoppkänsla. Rätt handske och storlek säkerställer att du bibehåller den precision som arbetsuppgiften kräver.
Flexibilitet och smidighet
Flexibla och smidiga handskar gör det möjligt att snabbt och enkelt byta handskar mellan olika arbetsmoment. Det är ofta man som personal behöver ta av och på handskarna för att säkerställa säkerhet och hygien. Exempelvis, gå från matlagning till att ta emot en betalning i kassan.
Få hjälp att hitta rätt engångshandskar
Vanliga frågor om livsmedelssäkra handskar
Livsmedelshygien handlar om att förhindra att livsmedel blir skadliga för konsumenter genom att undvika kontaminering. Här är handskar en viktig åtgärd för att säkerställa god livsmedelshygien.
Flera olika typer av handskar i ett restaurangkök. Engångshandskar vid matlagning, skärskyddshandskar för att skydda mot skär- och stickskador eller hushållshandskar vid arbete som diskning.
Alla handskar är inte lämpliga att hantera mat med. Glas- och gaffelmärkningen indikerar om en handske är säker att använda med livsmedel.